Потушен е най-големият пожар за последните години в Сакар, пламнал е от изхвърлен фас

Регион

Потушен е най-големият пожар през последните години в страната, който няколко дни бушува в Сакар на територията на общините Тополовград и Свиленград.

На място остават дежурни екипи. Днес ще бъде направен нов оглед на терена и от въздух, за да се прецени дали няма опасност на места да се разгори отново. Пожарът е тръгнал от изхвърлен фас в района на ГКПП „Лесово“.

Опожарената площ на територията на двете области е около 100 000 декара, като горската част от него е няколко хиляди декара. Тепърва предстои да се направи точна оценка на щетите. Фермерите и земеделските производители могат да подават информация в Държавен фонд „Земеделие“, за да не бъдат санкционирани, защото по принцип при изгорели пасища те се лишават от субсидия.

Тази сутрин няма други активни огнища в Хасковска област.

От полицията съобщават, че при вчерашните пожари в региона са изгорели 80 декара лозя край село Йерусалимово, 10 пчелни кошера и стопанска постройка в Свиленград, покрив на къща в село Константиново.

От прокуратурата съобщиха, че се извършва разследване за причините за пожара край село Йерусалимово.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.