Регион

Разрешиха водата за пиене в още села в Хасковска област

Разрешава се водата за питейни нужди и приготвяне на храна в селата в зоните за водоснабдяване „Георги Добрево“ и „Момково“, съобщават от ВиК – Хасково.

Това става след като резултатите от последните проби са в норма. Вече е издадена и заповед на РЗИ – Хасково. Става въпрос за селата: Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб, Щит, Браница, Дрипчево, Изворово, Черепово, Оряхово, Васково, Георги Добрево и Йерусалимово.

Haskovo.info припомня, че през миналата седмица отпадна забраната за водата в Свиленград и селата Капитан Андреево, Генералово и Нова Наджеда, а по-рано и в 10 села в община Димитровград.

Както Haskovo.info писа, на 27 юли 28 крави умряха след като пиха вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград. Заради инцидента беше спряна водата на общо 48 населени места по поречието. Първоначално водата беше пусната, но само за битови нужди. Сега след проби от РЗИ тя се разрешава и за пиене в съответните населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button