Регион

Близо 3.6 млн. цигари задържаха на Капитан Андреево от началото на годината

От началото на годината митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали близо 3 600 000 контрабандни цигари. Близо 270 000 са хванати на пункта за първите 10 дни на август, съобщават от Агенция „Митници“.

Само за последните два работни дни на изминалата седмица митничарите са хванали близо 26 000 цигари в товарни и два леки автомобила. При два от случаите митническите служители открили 600 кутии контрабандни цигари в два товарни автомобила с турска регистрация. Камионите пристигнали на пункта на входящо трасе на път за Великобритания почти по едно и също време. Шофьорите, турски граждани, представили редовни документи за товара. Митничарите ги селектирали за щателна проверка, при която се установило, че водачите на камионите са укрили в естествените кухини на въздушните филтри по 300 кутии цигари.

В лек автомобил с чужда регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ със семейството си за Великобритания, са открити в личния багаж и на мястото на резервната гума 380 кутии цигари. В лек автомобил Ауди, в който пътували за Франция мъж и жена – съпрузи, митничарите открили 318 кутии цигари от четири различни марки. Те били укрити на три места във фабричните кухини на автомобила: в багажника, двигателя и купето.

Тютюневите изделия са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Цигари

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button