Хасково

2 000 лв. глоба за бившия шеф на „Екопрогрес“ заради катастрофа в калпава шахта

С 2 000 лв. е глобен бившият шеф на общинското предприятие „Екопрогрес“ Райко Лозев заради катастрофа в Хасково, станала заради калпава улична шахта, става ясно от решение на Хасковския районен съд.

Haskovo.info припомня, че пътният инцидент, при който нямаше пострадали, стана на 22 август миналата година на булевард „Васил Левски“ до Цигарена фабрика. Тогава лек автомобил Фолксваген пропадна в шахтата заради повредения й капак, удари се в стълб и метални пана.

Катастрофа

Лозев е бил глобен от Пътна полиция с 2 000 лв., защото общинското предприятие отговаря за поддръжката на пътищата в областния град. Той обаче обжалва наказателното постановление.

Съдът е счел, че „Екопрогрес“ е трябвало да осигури безопасност на пътя и да отстрани своевременно проблема с неизправната шахта, намираща се на пътното платно. Това не е било сторено и така се е стигнало до катастрофата. Според съда Лозев е и правилният субект, чиято административно-наказателна отговорност е била ангажирана. Глобата за това нарушение е от 2 000 до 7 000 лв.

Така Районният съд потвърждава глобата от 2 000 лв. за Лозев. Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд.

Калпава шахта причини катастрофа до Цигарена фабрика в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИГНОРАНТ
ИГНОРАНТ
12.08.2020 16:56 16:56

тези трябва да ги закрият, не отговарят на жалби и просто се подиграват с хората, искат да вземат заплати срещу никаква работа

Back to top button