10 хасковски училища с финансиране за дигитални класни стаи

Хасково

10 училища в Хасково ще получат финансиране от общината по програмата „Дигитални класни стаи“, съобщават от кметството.

Това става за първа година, като кандидатстването беше до 19 юли. Общият размер на финансирането е 70 000 лв. Кандидатствали са 10 училища, оценени и класирани от комисия.

На ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са отпуснати 17 317 лв. за Стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка по модела „Едно към едно – 1:1, с устройство за всеки ученик“ и въвеждане на дигитални процеси в училищната институция.

4 980 лв. се отпускат на ОУ „Христо Смирненски“ за Закупуване на преносими компютри със SSD/еММС памет и чувствителен на допир екран. За същото средства получават и ОУ „Никола Вапцаров“ (5 000 лв.), ОУ „Св. Климент Охридски“ (4 998 лв.), ОУ „Шандор Петьофи“ (5 000 лв.).

Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях получават: СУ „Св. Паисий Хилендарски“ (3 114 лв.), ПГДС „Цар Иван Асен II“ (5 000 лв.), ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ (4 320 лв.), НУ „Георги С. Раковски“ (1 500 лв.) и Спортно училище „Стефан Караджа“ (850 лв.).

5 коментара

  • На Гришо аверите са ги дигитализирали с 850лв., евала ! Трябва да има и за шкафчетата , не може !

  • Това е голяма подробност с огромно значение щом се споменава изрично- „Закупуване на преносими компютри със SSD/еММС памет“. явно заданието отговаря само на един модел от една фирма доставчик

    • Съжалявам че ще спукам балона в който живееш но над 80% от днешните лаптопи са с такъв вид памет и отговарят на следните изисквания.

      • това го обеснявай на тези които правят поръчката и натъртват на този елемент

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.