Регион

Отпадна забраната за водата на 4 симеоновградски села

Възстановява се ползването на водата за питейни нужди и приготвяне на храна на още 4 села.

Те са от зоната за водоснабдяване „Азмака“ – симеоновградските Калугерово, Навъсен, Пясъчево и Троян. Това става със заповед на РЗИ – Хасково след като последните проби на водата са в норма.

Остава забранена водата за пиене и приготвяне на храна на Симеоновград и селата Българин, Богомил, Доситеево, Коларово, Овчарово, Рогозиново, Шишманово, Тянево и Преславец. Тяхната вода беше забранена и преди кризата с отровените крави край Димитровград.

Както Haskovo.info писа, на 27 юли 28 крави умряха след като пиха вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград. Заради инцидента беше спряна водата на общо 48 населени места по поречието. Първоначално водата беше пусната, но само за битови нужди. След проби от РЗИ тя се разреши и за пиене в съответните населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ КОЛЬО
БАЙ КОЛЬО
13.08.2020 18:27 18:27

забрана може ида няма , ама от50 годи ни лятото си нямат вода .

Back to top button