Отпадна забраната за водата на 4 симеоновградски села

Регион

Възстановява се ползването на водата за питейни нужди и приготвяне на храна на още 4 села.

Те са от зоната за водоснабдяване „Азмака“ – симеоновградските Калугерово, Навъсен, Пясъчево и Троян. Това става със заповед на РЗИ – Хасково след като последните проби на водата са в норма.

Остава забранена водата за пиене и приготвяне на храна на Симеоновград и селата Българин, Богомил, Доситеево, Коларово, Овчарово, Рогозиново, Шишманово, Тянево и Преславец. Тяхната вода беше забранена и преди кризата с отровените крави край Димитровград.

Както Haskovo.info писа, на 27 юли 28 крави умряха след като пиха вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград. Заради инцидента беше спряна водата на общо 48 населени места по поречието. Първоначално водата беше пусната, но само за битови нужди. След проби от РЗИ тя се разреши и за пиене в съответните населени места.

Един коментар по “Отпадна забраната за водата на 4 симеоновградски села

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.