Хасково

Хасковски животновъди в протест на магистрала „Тракия“

Протест на млекопроизводители през 2008 годинаХасковски животновъди ще участват утре в протест на автомагистрала „Тракия“, съобщи за Haskovo.info председателката на Съюза на животновъъдите в България Пенка Ботева. Представители на съюза ще блокират утре автомагистралата край пловдивското село Труд.

Очаква се около 300 животновъди да участват в проявата. Тя ще започне в 11.30 часа и е в знак на протест срещу забавянето на пари от ЕС и изплащането на допълнителни бонуси за качествено мляко. 3,6 милиона лева чакат да им бъдат приведени от държавата животновъдите у нас.

„Това са средства, отпускани за литър качествено мляко и исканията ни са те да бъдат изплатени в най-скоро време. Друга причина за действията ни е забавянето на парите по схемата „de minimis“, които трябва да получим до 31-ви март. Приетата „Наредба 6″ гарантира изплащането им, но със сигурност субсидиите ще закъснеят поне месец“, коментира Ботева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button