Община Хасково получи над 200 000 лв. от държавата

Хасково

Община Хасково получава допълнително от държавния бюджет 64 000 лв. за сектор здравеопазване и 147 000 лв. за социално осигуряване, подпомагане и грижи.

Средствата са предназначени за достигане на определените по колективния трудов договор размери на възнаграждения на заетите в училищното и детското здравеопазване, както и на стандартите в социалната сфера – домове, дневни центрове и др. Мярката влиза в сила от 1 август.

Допълнителни трансфери има и за останалите общини в Хасковска област. Сумата за Димитровград е 108 000 лв., за Свиленград – 109 000 лв.

Трансферите са одобрени на едно от последните заседания на Министерския съвет, когато бе обявен пакет от нови социално-икономически мерки до края на 2020 г. в общ размер 24 591 674 лв.

Един коментар по “Община Хасково получи над 200 000 лв. от държавата

  • Нищо не е получила общината. Това са пари, които отиват директно за заплати, както правят навсякъде. Никой не я бръсни тая община та да й даде пари.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.