Отпуснаха 12 000 лв. на библиотеката в Димитровград

Любопитно

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ е с одобрен проект на стойност 12 000 лв. по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и и нформираност“ 2020 г., съобщават от община Димитровград.

36 проекта за обновяване на библиотеки на обща стойност 714 385 лв. са одобрени в първата конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници.

Конкурсната сесия е на обща стойност 1 млн. лв. и е насочена към Националната библиотека, регионалните и общински библиотеки. В рамките на първата конкурсна сесия са подадени 44 проектни предложения на обща стойност 868 125 лв.

Предстои да бъдат сключени договори за реализиране на одобрените проекти. Очаква се обявяването и на втора конкурсна сесия по програмата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.