Абитуриент от Хасково ще учи компютърни науки в Калифорния

Любопитно

19-годишният Лъчезар Николов от Хасково ще следва в специалност Компютърни науки в San Diego State University, Калифорния.

Лъчезар завърши с отличен 5.90 хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в паралелка Информатика с английски език. Той разказа пред Haskovo.info, че още от 7 клас е решил, че иска да се занимава с компютри. Малко по-късно е избрал да продължи образованието си в САЩ, където науката е силно развита, а възможностите за реализация са големи.

Хасковският абитуриент е държал сериозни изпити, за да бъде приет в американския университет. Той заминава за Щатите на 20 август. Първата година няма да получава стипендия, каквато се надява да спечели с отличен успех за втори курс. Казва, че не се притеснява заради пандемията от коронавирус, защото университетът има възможност да преминава на онлайн или хибридно обучение. Тази година там няма приет друг българина, но е имало наши сънародници през годините.

8 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.