Любопитно

Показват „Само пловдивчани“ в Димитровград

Изложбата-живопис „Само пловдивчани“ с куратор Костадин Отонов ще бъде открита на 27 август от 18 часа в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград.

С нея се предлага една представителна извадка от творчеството на съвременни художници от Пловдив, като показва пловдивската художествена школа – явление в българското изобразително изкуство, доказала се още от създаването на „Дружеството на Южнобългарските художници“ преди 108 години.

Съвременните творци следват идеята за общност, за единство в многообразието на стилове и техники, авторско кредо и способност да формулират и изпращат послания за повече красота и духовност в един все по-несъвършен свят. Тук яркостта и различието са обединени от еднаквия формат (50 на 50 см.), остроумна закачка на куратора. Самият израз „50 на 50“ носи асоциацията за споделяне, за разделяне по равно, по братски. Защото макар и индивидуалисти по природа творците не могат без своята публика и копнеят да се срещнат с нея, да покажат „рожбите“ си на тези сродни души, които се интересуват, харесват и обичат изкуството. Тази взаимност предполага един по-красив и по-добър свят, повече искреност и чистота, повече радост и удовлетворение. Изложбата „Само пловдивчани“ е гаранция за толкова много естетическа наслада, че ако автори и зрители си я поделят 50 на 50, няма да има ощетени.

Изложбата ще продължи до края на септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button