Хасково

Съдът върна на работа бившия началник на митницата Тодор Караиванов, пак отложиха делото за подкуп

Докато се чака решението на Окръжен съд – Хасково по делото за подкуп срещу бившия началник на Митница Свиленград Тодор Караиванов, административният съд отмени поредната заповед за отстраняването му от работа.

Делото за корупция е на финалната права, като за днес бяха насрочени пледоариите. Прокуратурата обаче е изменила обвинението, като вместо 19 252.10 лв., за които се твърди, че Караиванов е получил, са вече 19 558.30 лв. Делото е отложено за 10 октомври, когато ще бъдат разпитани още трима свидетели, съобщиха за Haskovo.info от съда.

Haskovo.info припомня, че Караиванов беше арестуван зрелищно на митницата в Свиленград при акция на ДАНС през януари 2015 г. Разследването беше под наблюдението на Специализираното звено „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура, а обвинителният акт бе връщан на няколко пъти на държавното обвинение. Според обвинението Караиванов е взел подкуп от спедиторска и транспортна фирма, за да не разпореди щателни митнически проверки на камионите им, преминаващи през пунктовете „Капитан Андреево“ и „Капитан Петко войвода“. Караиванов отрича, като последно заяви пред медиите, че извършените експертизи са показали, че по него няма следи от веществото, с което били белязани парите. Той нямал представа, откъде са се взели намерените пари в кабинета му. Според него всичко е заради това, че е засегнал икономически интереси при работата си в митницата.

Междувременно с решение на Административен съд – Хасково Тодор Караиванов отново е върнат на работа в Агенция Митници. Това е поредното подобно решение в дългата съдебна сага. Караиванов няколко пъти е освобождаван от работа заради това, че е подсъдим и в последствие възстановяван. Последното решение е въз основа на неточности в заповедта, както и заради това, че като подсъдим той може да изпълнява служебните си задължения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бей
Бей
19.08.2020 16:56 16:56

Защо не отразите скандала с фирмата за мебелни материали. Там има болни от ковид от седмици, които крият. Десетки клиенти сигурно са заразени. Репресират всички, за да го скрият. Не пазарувайте от тях.

Димитър
Димитър
19.08.2020 22:46 22:46

Коя е тази фирма за мебели? Виденов? Мондо? Айко??? моля споделете…

Back to top button