Регион

Над 33 000 ментета хванаха на Капитан Андреево

33 022 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари със съмнения, че са ментета са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ през първата половина на август, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите стоката е превозвана с товарен автомобил с чужда регистрация, който пътува от Турция за Унгария. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка. Открито е, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 22 840 текстилни изделия, сред които 8 153 рокли, ризи, шапки, клинове, елеци, 3 936 спортни комплекта, 7 301 чифта чорапи, 1 802 броя мъжко бельо, 441 панталонa от деним, 639 къси панталонa и 568 блузи. Намерени са още 3 091 чанти, портмонета и колани, както и 2 272 обувки и чехли.

Само в рамките на три дни – от 12 до 14 август, при митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили и автобуси с пътници са открити 4 819 парфюма, облекла, обувки и аксесоари с обозначения на световно известни марки. Сред иззетите стоки са 2 424 текстилни изделия – спортни екипи и тениски, 1 801 парфюмa и тоалетни води, 594 обувки, чанти и колани.

Стоките са открити в личен багаж на 12 пътници и шофьори, част от тях пътуващи с автобуси от Турция за Румъния. При един от случаите митничарите откриват сред декларираните стоки от шофьор на автобус 172 парфюма и 70 облекла с лого на световни марки. Шофьорът, турски гражданин, е превозвал пътници от Турция за Румъния. Други 429 парфюма и 550 текстилни изделия и обувки са установени сред декларирани стоки на трима турски граждани – пътници в други три автобуса с маршрут също от Турция за Румъния.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button