Хасково

СОУ „Васил Левски“ Димитровград остана без рисуване

Кандидат гимназистиБез паралелка по „Изобразително изкуство“ с прием след 8 клас остава СОУ „Васил Левски“ в Димитровград, съобщи за Haskovo.info началникът на отдел „Административно – правно, финансово – стопанско и информационно обслужване“ към РИО на МОНМ Иван Ванчев. Във всички останали училища в областта паралелките от миналата година се запазват.

След VІІ клас те ще са 23, а след VІІІ – 16. Засега е одобрен само общинският план-прием, уточни Ванчев. Държавният ще е ясен до края на седмицата.

Haskovo.info припомня, че тази година ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли ще прави прием на 3 паралелки, които са сформирани от по 2 специалности. Така половината клас ще учи „Технология на машиностроенето„, а другата половина – „Технология на облеклото„.

Втората паралелка ще подготвя 50% от учащите по специалност „Електрически инсталации„, а останалите 50% – по специалност „Лозаровинарство„.

В харманлийската професионална гимназия ще се предлага и още една паралелка –  с едногодишен срок на обучение. Учащите в нея ще получават І степен на професионална квалификация. В нея половината клас ще учи за шлосери, а останалите – за шивачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button