Хасково

Последният конкурс не излъчи директори за две училища и център

Мария Янева е спечелила конкурса за директор на ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. За поста имаше още трима кандидати.

За димитровградското Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“, хасковското ОУ „Никола Вапцаров“ и Центъра за специална образователна подкрепа „П. Р. Славейков“ в Харманли не е имало кандидати. Там остават сегашните директори.

Haskovo.info припомни, че по-рано се проведе конкурс за 9 училища в Хасковска област, като бяха излъчени победители за 6 от тях. Директор на ОУ „Христо Ботев“ в село Силен, община Стамболово е Юскяр Мустафа, Соня Илиева поема ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, за директор на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ беше избран Тихомир Калинов, Антоанета Петрова е директор в ОУ „Шандор Петьофи“ – Хасково, Иванка Стоянова е директор на хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а Даниела Делчева поема ОУ „Любен Каравелов“ – Хасково.

За ОУ „Христо Ботев“ – село Бисер, НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, ОУ „Христо Ботев“ – село Хлябово не са избрани директори и остават временните им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

30 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
да, бе да
да, бе да
19.08.2020 17:25 17:25

Нямало кандидати! И до кога ще останат досегашните директори? Докато се появи някой наш човек ли?! Ами нали има заместници на тези директори, те ще са временно изпълняващи. Чудна държава си имаме.

Кандидат
Кандидат
19.08.2020 20:20 20:20

Като станеш началник ще коментираш

Запознат
Запознат
19.08.2020 20:47 20:47
Отговор до  Кандидат

Ти май вече не си кандидат,а началник? Затова ли коментираш?Не се отваряй толкова много.Едно е сигурно на този свят-смъртта,Не сме жители на бананова република,имаме право на виждане и на мнение.Знаем как се провеждат конкурси, тия масали връткай на ахмаците

да,бе да
да,бе да
20.08.2020 11:16 11:16
Отговор до  Кандидат

Като стана началник, изобщо няма да коментирам, а директно ще действам. Така, че по-добре ще е за някои хора да не стана!!! Само в този вилает си живеят по свои собствени правила.

гадняри от РУО
гадняри от РУО
19.08.2020 21:35 21:35

От Хасковските експерти в РУО по продажни и долни няма в цяла България. Много са принципни като става въпрос за вземане и даване! От тарифата си по-долу не падат, пък и с времето се увеличава! За парите донякъде е разбираемо, ама като виждат каква голяма МРЪСОТИЯ е управлението на Хиперактивната таксиджийка – поне да си влязат в правомощията! Но те умишлено и срещу пари прикриват всички сигнали срещу нея! Любимешки и Харманлийски пуцки са завладели училището! Само седят и мигат некадърно! Нищо не умеят освен да се мазнят на главната Тъпа Харманлийска Пуцка!

учител
учител
19.08.2020 21:46 21:46

МАНДАТНОСТ на директорките на училища и детски градини! Не може някакви болни от Амбиция и желание за Първенство КУЧКИ да тормозят всички около себе си! Има една Мръсница директорка – не може да живее без да се разпорежда! Пандемия не пандемия – тя в училището! Да и се козирува, да й се изпълняват прищевките – ненормално и болно за власт и подчинение! Събрала ги е в това училище – всякакви некадърнички – изгонени от други училища, без работа, без стаж, без дипломи – страшна работа! Ама се тупа в гърдите колко е добра директорка и как е „оправила“ училището! „Оправи го“ де – сумати време няма да е същото добро и старо училище!

обобщен портрет на съвременното българско училище
обобщен портрет на съвременното българско училище
20.08.2020 11:22 11:22
Отговор до  учител

Това важи за всички училища с някои малки изключения.

ха хах
ха хах
19.08.2020 21:52 21:52

Ха ха – тая я познавам! Гледам наскоро търчи някаква по площада, ще си счупи ногите от кършене и бързане! Криви тия крака и размахва тва чанте. Добре че странично ми изскочи – като видях разкривената физиономия и цъдките по джуките – беж да ме няма! Тая като я видя – и денят ми вече не е добър! Още по прасната в лицето е станала и още по-ненормална бързачка! Тая нищо с нормално темпо не може да прави. Как още не са я изгонили от директорското място, и как я търпят в къщи – УЖАС!

Анонимен
Анонимен
20.08.2020 9:17 9:17

Само по Хасковско може да се случи подобно нещо. Нямало кандидати или някои хора са се договорили за нещо с началството? Тукашното РУО блести от прозрачност, такова чудо няма никъде в БГ!

БГ
БГ
20.08.2020 13:31 13:31

Какво да се очаква когато в образованието на позиции, от които зависи да работи системата и наистина да има защита на учителите работят прости Кауни и Дини, а напоследък зачестиха и зелените Тикви – някаква масова мода да си тъпа чалгаджийка, без грам култура и социални умения! И без да знаеш езици! Както вика главната Тиква – Конграчулейшънс!!!

не директор, ама с акъл
не директор, ама с акъл
20.08.2020 13:39 13:39

И аз я познах по-горната героиня директорка! Вярно е, че тази е Ненормална! Тя си създава конфликти с много хора. Станала е омразна на повечето, които я познават! Истината е , че хората просто не искат да се занимават с нея и затова гледат да и подхвърлят нещо, че да я отпратят! Такава проклетия като нея трудно ще се намери – нито слуша какво и се говори, нито може да мисли. Само с парите си показно върви и си мисли, че каквото каже това ще бъде. Ама жено – дали и другите хора нямат мнение, виждания и уста да говорят!? Да си прост не е грях, ама да си долна интригантка и тиранка – това ще ти се връща!

Анонимен
Анонимен
20.08.2020 13:52 13:52

Тая простакиня М. все и се разминава напоследък да я набие някой родител – толкова родители са и бесни, толкова майки и татковци е разтрепервала тая некадърница! Знам, че даже полиция е идвала да я защитава от родители, да не бъде набита! Може би с това дистанционно училище и пандемия и се е разминало за момента! Ама скоро ще я опуха някой. То това нещо не е директор – то е едно устато, злобно същество говорещо само с крясъци и обвинения! Тая никога не е виновна! Винаги напада острещната страна! Ама като и се покаже юмрук и друго запява. Да си дига задника от том, докато не е останала без задник!

аз
аз
20.08.2020 13:56 13:56

Аз се сбъсках с тази директорка само за половин ден! И това ми остави такава психологическа травма! И такъв потрес как е възможно такова гнусно и скандално нещо да бъде директорка на училище! Наистина е невероятно, дори за нашата действителност!

Анонимен
Анонимен
20.08.2020 15:24 15:24

Ами за баба Цола от общежитията какво ще кажете?До 100 години ли ще е зам.директор?Толкова млади хора са без работа,от РУО спят ли,глухи ли са,слепи ли са?

Инатът е нейното второ име
Инатът е нейното второ име
20.08.2020 15:29 15:29

Тая любимешка селянка напълно се е самозабравила! Защо си мисли, че може да взима кaквoтo cи иcкa и кoгaтo cи иcкa, бeз дa ce cъoбрaзявa c никoгo? Жecтoк eзик, oтмъcтитeлнa cъщнocт, cвръх eгo и нитo грaм жeлaниe дa oтcтъпвa. Нo този типаж жени са нaй-cтрaшни към пoлoвинкитe cи – злoбнo рeвниви, oбceбвaщи, бeзпoщaдни. Измиcлят cи нecъщecтвувaщи прoвинeния и c oгрoмнo удoвoлcтвиe нaкaзвaт пaртньoрa cи зa тях. Чecтo ce oтнacят към хoрaтa кaтo към cвoи вeщи. Зa дa oцeлeeш в тяхната компания, трябвa зaдължитeлнo дa прeглъщaш и дa ce cъглacявaш c вcякo тяхнo рeшeниe. Eднo приятeлcтвo или връзкa такава жена мoжe дa ви нaнece eмoциoнaлни щeти зa цял живoт! а ако се случи да ви е директорка – просто ще луднете!

Човекозащитник
Човекозащитник
20.08.2020 15:47 15:47

Бесните кучки ги евтаназират, за бесните директорки не знам…

хорър
хорър
20.08.2020 21:42 21:42

Сигурно описваната директорка наистина е такава долна жена, щом учителите в това училище ги е страх толкова от нея! Вечните подмазвачки ги знаем и си личат по неадекватните комплименти и мазненето пред директорката. Ама ако знаете само какви неща споделят за нея и характера й! И за семейството й – какви проблеми имала в къщи! Синът и какво….за ученето и колко пари харчел! Щерката и зетя… колко пари и стрували… Ама той мъжът и…. Абе направо да ги съжалиш завалиите, за многото пари и още повече им трябвали! Страшна директорка със страшно семейство. НАПРАВО ЗА ФИЛМА ЗА УЖАСИТЕ!

Аман
Аман
21.08.2020 14:44 14:44

Престанете да пишете за хора които са амбициозни и си вършат прилично работата

Анонимен
Анонимен
21.08.2020 14:57 14:57

Да баба Цола е амбициозна.

Анонимен
Анонимен
21.08.2020 16:48 16:48

Всички вие покрай Неадекватната Психясала НЕРВАЧКА директорка – не виждате ли, че вече ви се връща. Това да копирате Слънцето Лудо не ви носи повече точки пред никого – само гнева на онзи отгоре. Всички изпитания и грижи, които ви се изсипват напоследък – МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ СА СЛУЧАЙНИ! На децата Ви се връща – не може да се държите гадно и долно с хората и да няма последствия! Болести, грижи, лоши прокоби – това е в резултат на тормоза, които нанасяте с действията си над други! Да злепоставяте други, да ги карате да ви вършат работата, да забраняване основни права на всеки трудещ се, да се подигравате и коментирате хорските болки и болежки! Това го правят само боклуците като НЕРВОЗНАТА. Копирайки я – нищо не постигате освен да се върне към ВАС! Всяка една от вас получава в много от същото, което не даваше на други – заради болести да отсъствате, заради капризи да ви крещят, заради лошотия – да не видите почвика … изобщо много са нещата. НО ВИЕ СТЕ СЛЕПИ ЗА ИСТИНАТА!

Доктор
Доктор
21.08.2020 18:25 18:25

Някой наистина е психясъл

прав
прав
22.08.2020 14:14 14:14

Дофторче, ти от подлогите на М ли си, или си сънувал че си доктор. Предлагам курса ти на лечение – месец работа под ръководството на М. После ако можеш да си кажеш името – значи си корав!

хъ
хъ
22.08.2020 14:25 14:25

Нормално ли е в едно училище да се следят учителите кой с кого говори, за какво говорят, какво правят всяка минута? Да им се следят фейс бук профилите, да им се правят забележки, намеци и дори да им се налага какво могат да пишат или постват! Нормално ли е учителите да се пазят и скришом да се събират по два-трима, че ако ги видят събрани няколко на едно – оная лудата подозира заговор и приказки срещу себе си!? Нормално ли е та ти нареждат какво да обличаш и как да се движиш? Това само една НЕНОРМАЛНА ДИРЕКТОРКА МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ!

къде е Хитлер
къде е Хитлер
22.08.2020 14:42 14:42

Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава! Кой стои зад всички назначения на директорки на училища в града – РУО начело с неговата „Главна“. И още един отбор юнаци – добре познати герои на старото и новото време! Какви експерти са тези хора – пенсионери треперещи за стола си и предстоящата пенсия. Или новоизлюпени експерти, които не могат да свършат нищо – те нямали време от пиене на кафета да работят – с това не може ли да се занимават, с онова не можели. Ами в това Хасковско РУО за всяко нещо е така! Дебили, които не помнят от вчера до днеска! Кретени, които си позволяват да спират назначения по училищата, некадърнички, които и за пет стотинки работа не могат да свършат! Пишат родители, че учитили не били читаве, не стават! Ами такива нереализирани учители в Хасково ги правят експерти в РУО. Пък считайте нагоре какво е нивото? ЗАТОВА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ. ЗАТОВА ДЕБИЛНИЯ МИНИСТЪР НЕ ВИЖДА НИКАКВА ОПАСНОСТ И УЧИТЕЛИ И ДЕЦА ДА БЪДАТ НАКУП В ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ. ЗАЩО КРЕТЕНИЗМЪТ има и странични ефекти – МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ И ЛИПСА НА ВРЪЗКА С РЕАЛНОСТТА!

Диагноза
Диагноза
22.08.2020 17:17 17:17

Какво е заболяването ако сам се питаш и сам си отговаряш? Една и съща кукувица под различни имена от типа “аха” “малей” “въх” бълва с големи букви гадости по адрес на бившата си директорка по всяко време на денонощието. Досущ като човека когото описва. Хайде давайте диагнози.

Ку ку...
Ку ку...
24.08.2020 14:56 14:56

Брей, Снегурочка ти ли си ма, или да не си някоя новоназначена заместничка, или оная дето само фърчи и иска всичко да е под нейн контрол, или оная дето и крещят като за световно! Все си някоя от антуража и подлогите на Директорката за Освидетелстване! Барем да си беше написала името, че да знае Нервозната кой й прави четка и се застъпва за нея! Брей – то за една заплата и на дявола клякате!

Малко разяснения за нарцисизма
Малко разяснения за нарцисизма
24.08.2020 15:13 15:13

Терминът нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти, засягащи собственото възхищение и егоизма. Определени форми на нарцисизма могат да бъдат много ограничаващи и се класифицират като патологични – например нарцистичното личностно разстройство и зловредния нарцисизъм, които стига до Психопатията.
Липсата на емпатия е отличителна черта на нарцистичните разстройства и страдащите намират за изключително трудно това да разберат другите (и техните собствени) емоционални състояния и влияния. Това прави поддържането на близки или интимни взаимоотношения много трудно. Могат също да намерят за трудно да възприемат или приемат това, или може да го интерпретират като добродетел. Отличителни белези в поведението са:
Бурна реакция на критиката, става ядосан или унижен;
Използването на други за достигане на целите;
Преувеличение на собствената значимост;
Изпитва нереалистични фантазии за постижения, сила, красота, интелигентност или любовни истории;
Има неразумни очаквания за благоприятно оценяване от другите и величаене;
Търсене на постоянно внимание и положително подкрепление от другите;
Лесно става ревнив;
Има чувство за изключителна правота;
Експлоатиращ е към другите;
Липса на емпатия;
Показва арогантно, надменно и горделиво поведение;
Използва отричащ механизъм, за да омаловажи неадекватността или провалите си;
Използва рационализационни механизми, за да оправдае егоцентричното си поведение.

Е това изясни ли ви картинката за госпожа Бизнесменката директорша! Като че ли за нея е писано!

Малко разяснения за фикс-идеята
Малко разяснения за фикс-идеята
24.08.2020 16:52 16:52

Фикс-идея е и всичко, което мислим в прекалена дълбочина и погълнатост. Когато имаме някакъв проблем, който изцяло ни обсебва. Не спим, не ядем, не забелязваме никой и нищо около нас освен фикс-идеята.

Да
Да
24.08.2020 21:58 21:58

Така де – фикс идеята на някоя си да е първа директорка, първа изпълнителка, първа готова, първа с иновации, първа с най-работните учители /демек чинно козируващи изпълнители/, първа с най-многото похвали и суперлативи, първа сред всички директори в града, първа най-ценена от РУО /с подплащане/, първа най-ценена от МОН /с подплащане, без подплащане и др. подобни/, първата най-обичана и уважавана директорка – може ама само от Люхи дебилки като Снегурочка и Сие, около нея!

пенсиониран директор
пенсиониран директор
27.08.2020 11:37 11:37

Интересно кога ще се появят желаещи за директори на споменатите училища или ще си карат така докато могат! То няма лошо да си пенсионер и да получаваш заплата на шеф едновременно.

Back to top button