Хасково

9 акта съставиха експертите от РИОСВ Хасково през март

Екология9 акта за констатирани нарушения на екологичното законодателство са съставили експертите от регионалната екоинспекция през март. Наложени са глоби за 61 800 лева, а постъпилата сума през месеца от текущи месечни санкции в сила от предходни периоди е 20 165 лева.

Най-високи са санкциите на фирми, добиващи подземни богатста, на които миналия месец са съставени актове за административни нарушения – нерегламентиран добив на подземни богатства и нарушаване на права при ползване на терени при геоложки проучвания.

През март е издадено и наказателното постановление в размер на 3 000 лева на дружеството, на което е съставен акт миналия месец за неспазване на нормите на част от показатели в изпусканите отпадни води, които са определени в разрешителното за заустване в повърхностни водни обекти.

Две глоби на обща стойност 2 500 лева са наложени за прекратяване приемането на излезли от употреба моторни превозни средства. Съставени са и два акта на собственици на площадки за отпадъци от черни и цветни метали за това, че не водят отчетност на дейностите по отпадъци, които извършват.

През месеца е извършен и контрол върху незаконните строителства върху земеделска земя, като резултат са състевени 3 акта за причинени вредни изменения на почвата.

79 фирми, дружества и предприятия са проверили експертите от регионалната екоинспекция през миналия месец. Съставени са още четири акта за установени нарушения. След извършените проверки са дадени 12 предписания с мерки за изпълнение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button