Любопитно

„Дестини квартет“, пиано бар и лятно кино за празника на Димитровград – ПРОГРАМА

73-годишнината на Димитровград ще бъде отбелязана с четиридневна празнична програма, съобщават от общината.

Традиционният пиано бар на открито с „Магнито бенд“ ще е на 29 август от 20:30 часа на площад „Поезия“. На следващия ден на същия площад от 21 часа ще е Лятното кино с „Дами канят“.

За 1 септември от 18 часа е изложбата „Пътеки“ на художника Владимир Пенев в изложбена зала „Асен Крайшников“. Тогава ще е представянето и на библиофилското издание с поезията на Пеньо Пенев „Аз, глас и съвест на епохата“ – по повод 90 г. от рождението на поета.

Навръх празника – 2 септември, от 12 часа е представянето на календара на община Димитровград 2020 – 2021 г. в лятната градина на Градска библиотека „Пеньо Пенев“. От 19 часа е Тържествената сесия на общински съвет – Димитровград в зала „Гроссето“. От 20 часа е празничният концерт с участието на „Дестини квартет“ и балет „Галаксико“ на площад „България“. Честването ще започне с тържествено издигане на Националното знаме с участието на военна рота.

„Destiny Quartet“ са четири пленителни дами, които владеят струнните инструменти и създават истинска музикална магия. С богат репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви те носят очарование и абсолютен екстаз на публиката. Квартетът покорява музикалните сцени у нас и в чужбина, а за първи път ще зарадва и публиката в Димитровград.

Специално за празника на града ще бъде представен виртуозен спектакъл, който включва музика, танц, визуални ефекти и много настроение. Ще прозвучат любими класики като El Choclo, Tico Tico, Очи Чёрные, Buba Mara, и много други, в оригинални и завладяващи интерпретации. Подготвили са и много изненади за празника.

„Destiny Quartet“ са в състав Гергана Алексиева (цигулка), Звезделина Халтъкова (цигулка), Мая Михайловска (виолончело), Лора Петрова (цигулка).

Програмата за празника на Димитровград

29.08.2020г./събота/

 20.30ч. Пиано бар на открито с Магнито бенд – пл.Поезия

 

30.08.2020г./неделя/

 21.00ч. Лятно кино  „Дами канят” – пл.Поезия

 

01.09.2020г./вторник/

18.00ч. Изложба „Пътеки” на художника Владимир Пенев и представяне на  библиофилското издание с поезията на Пеньо Пенев „Аз, глас и съвест на епохата” – по повод 90 години от рождението на поета – изложбена зала „Асен Крайшников”

 

02.09.2019г. /сряда/

 12.00ч. Представяне на календара на Община Димитровград`2020/2021 – Лятна градина на ГБ „Пеньо Пенев”

19.00ч. Тържествена сесия на Общински съвет – Димитровград – зала „Гросето”

20.00ч. Празничен концерт с участието на „Дестини квартет” и ОЦТИ „Галаксико”  – пл.България

 

*Изложба „50 години „Дни на поезията „Пеньо Пенев” – Димитровград”, бул. България

Няма да има панаир и в Димитровград заради коронавируса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button