Хасково

Кметът отново внася в общинския съвет докладните за Капитан Петко войвода и Туристическия център

Кметът Станислав Дечев вкарва отново в общинския съвет докладните за удостояването на Капитан Петко войвода със званието Почетен граждадин на Хасково – посмъртно и за вливането на Туристическия информационен център в общинското предприятие „Спорт и отдих“.

Haskovo.info припомня, че по предложението за Капитан Петко войвода на юлската сесия не беше взето решение – заради липса на кворум. Тогава общински съветници коментираха, че националните герои не бива да бъдат географирани и да се удостояват със званието на конкретна община.

Предложението е от Независимото тракийско дружество „Доган Хисар“, които останаха разочаровани от отношението на общинските съветеници и се заканиха да продължат борбата. Тяхното искане е подкрепено с подписка от над 2 500 граждани на Хасково.

Кметът Станислав Дечев заяви, че понеже последно не е имало кворум и не е взето решение сега внася предложението отново, за да се реши. Още повече, че има основателно искане, подкрепено от 2 500 души в подписка.

Градоначалникът заяви, че докладната за вливането на Туристическия информационен център в „Спорт и отдих“ се внася отново, защото Правилникът вече е престоял на сайта на общинския съвет 30 дни. Сред мотивите за вливането са, че двете общински предприятия са с близки по същността си предмет на дейност и взаимообвързани в целта си да популяризират туристическите, спортните или почивни обекти на Хасково. Планира се преразпределение на финансовите средства, за което спомага и намалението на ръководния персонал. По предварителни данни очакваният резултат от административната реформа ще бъде освобождаването и пренасочването на приблизително 20 000 лв. на годишна база от фонд „Работна заплата и осигурителни вноски“ към дейности по подобряване на материалните бази.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Партията Държава ГЕРБ
Партията Държава ГЕРБ
20.08.2020 14:42 14:42

По-малко заети в Туристическия информационен център в „Спорт и отдих“ , повече за подобряване на материалните бази. ( повече за шкафчетата)

Бай Х
Бай Х
20.08.2020 15:36 15:36

Кмете, кога ще върнете на града паркингите, които подарихте на частна фирма, и Хасково всеки ден губи приходи от тази дейност! Какъв беше този измислен търг, конкурс или представяне там – САМО С ЕДИН КАНДИДАТ – ВЪПРОСНАТА ФИРМА. ОТДАДОХТЕ“ НА БЕЗЦЕНИЦА ЗА 10 ГОДИНИ НАПРЕД ГРАДСКИ ПРАЦЕЛИ ДА ПЕЧЕЛИ ЕДНА ЧАСТНИЧКА, която с нищо не допринася за благополучието на града ни! Кой ви плаща на вас общинарите начело с Таня Захариева да защитавате частни интереси, а не интересите на града. Барем присторите се, че ВИ ПУКА ЗА ТОЯ ГРАД! МИЖИТУРКИ ПРЕЕБ-АНИ СТЕ ВСИЧКИ!

махлата
махлата
20.08.2020 19:01 19:01

Таман го внася да го изнася…

Читател
Читател
20.08.2020 22:26 22:26

Явно част от нашето общество се нуждае от рестарт на ценностната си система!
Но този рестарт да не става,като се търсят чужди авторитети,в случая името на героя на Тракия и България Капитан Петко войвода.
Къде ще сложат портрета на Капитана ,на 9 ред най – отдоло на стената на почетните граждани – срамно!

Back to top button