Над 100 000 лв. за Център за временно настаняване на бездомни в Димитровград

Регион

100 554 лв. получава община Димитровград по спечелен проект за Център за временно настаняване на бездомни лица.

Той е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и е продължение на проекта за Преустройство на бившето общежитие на химически техникум „Проф. д-р Асен Златаров“ в Център за временно настаняване. Основен приоритет е повишаване качеството на живот, насърчаване на социалното включване и интегриране в обществото на групи в неравностойно положение и конкретно на лица, временно или трайно лишени от дом.

В Центъра ще се предоставя на бездомни лица комплекс от социални услуги, насочени към задоволяване на ежедневните им потребности. Ще се създадат условия за подкрепа, развиване на умения, насърчаване и създаване на условия за достъп до работни места. За целта ще бъдат наети медицински специалисти и социални работници, които ще преминат обучение, целящо изграждане на подходящ капацитет за работа с целевата група. Цели се преодоляване на социалната изолация и осигуряване на по-добри условия на живот на настанените там.

 

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.