Хасково

Подменят 400 метра водопровод под Кърджалийска през септември

Подмяната на 400 метра водопровод под булевард „Освобождение“ в Хасково ще започне през септември, съобщават от общината.

Става въпрос за участъка от булевард „Илинден“ до улица „Македония“. Ремонтът на този най-критичен участък е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена след искане от ВиК – Хасково. След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“ участъкът ще бъде асфалтиран. Преди началото на строителните работи от общината ще информират за предстоящите промени и алтернативните маршрути за пътуване до края на ремонта.

Поръчката обхваща още реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в района между бул. „Съединение“, бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“ с дължина 1 200 м. Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш“ с дължина около 350 м. Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. „Съединение“ – от Областно пътно управление до шахта намираща се зад читалище „Заря“ с дължина около 500 м. Изместване на хранителен водопровод от ул. „Панорама“ за кв. „Младежки хълм“ в района на стадион „Хасково“ с дължина 350 м. Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“ в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“ с дължина 850 м. Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в района между ул. „Стара планина“, ул. „Кавала“ и бул. „България“ с дължина около 900 м.

Общата стойност на всички 7 ремонта е 1 527 960 лв. с ДДС. За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители. Има споразумение с МРРБ за 260 000 лв., с които ще се финансират два от ремонтите.

Срокът за изпълнение на договора е 125 календарни дни. Той започва да тече от датата на протоколите за откриване на строителната площадка до представянето на окончателните доклади, техническите паспорти, както и всички необходими документи за издаване на разрешение за ползване на обектите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Горанов
Горанов
21.08.2020 13:21 13:21

Това е добре.

Оня от склада на ВиК
Оня от склада на ВиК
21.08.2020 13:27 13:27

А всичко можеше да бъде ремонтирано преди 5 години, когато се закупиха всички видове материали за ремонта на въпросния участък Илинден-Македония и просто поради други причини тези материали си стояха в склада на ВиК докато не им се намери друго приложение и вложени там. И толкова години хасковлии си трошат колите по нарочно забавения ремонт на улицата.

Гост
Гост
21.08.2020 14:16 14:16

То преди 10 години, докато даваха пари от ЕС, можеше да се направи и воден цикъл, ама узунджовският инженер Гошко, никва не я свърши

недоволен
недоволен
21.09.2020 14:13 14:13

Какво стана с ремонта през септември????? ЕЙ пак лъжливи новини или не сте в час кога започва???
А може би не е ясно през коя година???? Ай сега да проверите и да дадете правдива информация.

Анонимен
Анонимен
21.09.2020 14:16 14:16
Отговор до  недоволен

на такива като тебе въобще новини не им трябват. ти знаеш всичко, можеш всичко и разбираш от всичко. направо що не вземеш да ги смениш тия тръби, щото и това вероятно можеш

Back to top button