Регион

80 медици от МБАЛ – Харманли окупираха улиците в знак на протест

Протестът80 лекари, медицински сестри и помощен персонал от МБАЛ – Харманли се включиха в националния протест на лекарите. Медиците изразиха своето недоволство с шествие от здравното заведение до община Харманли и обратно. Така в рамките на около половин час движението в града на Белоногата бе затруднено.

„Ако нещата продължават така ще се стигне до затваряне на болници, тъй като те не могат да издържат финансово. По този начин хората ще останат без лекарска помощ, защото голяма част от пациентите, особено от по-отдалечените населени места, не могат да си позволят да пътуват до по-големите градове.“, коментира пред Haskovo.info управителят на МБАЛ – Харманли д-р Динчо Генев, който е и председател на Лекарския съюз в областта.

Въпреки, че заради липса на пари лекарите и медицинските сестри не са получавали заплати 3 месеца у тях все още има надежда, че нещата ще се оправи. „Обичам си професията и не искам да я сменям“, бе категорична д-р Румяна Маринова, която от 15 години е лекар, а в момента е завеждащ „Неврологично отделение“ в харманлийската болница.

Според медиците отстраняването на Божидар Нанев няма да промени нещата, защото не здравният министър, а управлението като цяла взема решения за здравната реформа в страната.

Image Image

Видео репортаж от протеста на медиците в Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button