Хасково

Хасковските ловци вложиха 67 000 лв. за дивеча

През миналата година хасковското сдружение на ловците е вложило в ловно стопанаски мероприятия близо 67 000 лв.

Сумата е изразходвана за подхранване на дивеча през зимния сезон, за изграждане на съоръжения, за създаване на фуражна база. 450 фазана, 710 яребици, 120 кеклици увеличиха дивечовото богатство в ловните райони. Над 70% от ловците участваха в таксацията, която установи стабилизиране на дивеча.

Ловци

Това бе отчетено на годишното събрание на сдружението, отлагано досега заради коронавируса. Обект на най-масов лов в региона продължава да бъде дивата свиня. Регулирането на броя на хищниците остава основно задължение на стопанисващите дивеча, бе посочено още на форума. Постоянен акцент в работата е непримиримостта към бракониерските прояви, които съсипват и ограбват фауната.

Хасковското сдружение успешно работи съвместно с фондация „По-диви Родопи“ за връщане на благородните елени в Източните Родопи. Добрите практики и партньорство предстоят да се развиват и с колеги в Гърция, каза председателят на сдружението Желязко Живаков.

Управителният съвет награди дружинките в Царева поляна и Книжовник. А новият ловен дом на Минерални бани получи подарък-картина.

Събранието прие програма за работа на сдружението до края на годината.

Форумът премина при строго спазване на противоепидемичните изисквания. Организаторите осигуриха предпазни маски и премериха температурата на всички преди да влязат в залата. Пристигналите проверяващи се увериха, че всички изисквания са стриктно изпълнени.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button