Регион

Кметът на Свиленград: Пътят за Турция е опасен за живота

ImageСъстоянието на пътя Свиленград – Капитан Андреево е безкрайно лошо. Той е опасен дори за живота на хората“ – алармира днес кметът на Свиленград инж. Георги Манолов.

Заради пропадането на автомагистрала „Марица“ близо 3-километровата отсечка е единственият път, по който автомобилите могат да стигнат до турската граница. Участъкът се нуждае от цялостен ремонт и той трябва да стане максимално бързо, тъй като през летните месеци трафика към турската граница ще се засили и ще започне строежа на жп линията в района, което също ще затрудни движението. Хората от селата Капитан Андреево, Чернодъб и Генералово многократно са сигнализирали за трагичното състояние на пътя, но без резултат. Те са готови да излязат на протест и да блокират международния път, ако проблемът не бъде решен.

От Национална агенция „Пътна инфраструктура“ са заделили средства, но те ще стигнат само за частичен ремонт на пътя за границата. Според общинската администрация в Свиленград за цялостна реконструкция са нужни около 500 хиляди лева.

Image Image

Видео репортаж за пътя Свиленград – Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button