Регион

Локализиран е пожарът в Свиленградско, поискаха помощ от военните

Локализиран е пожарът, който гори между свиленградските села Студена и Дервишка могила, съобщават от областна администрация.

Огънят е обхванал над 500 декара борова и широколистна гора. През нощта на място ще останат да дежурят екипи на пожарната, а гасенето ще продължи и утре. Днес с огнената стихия се бореха пожарникари, горски, доброволци и хеликоптер.

Пожарът е труднодостъпен и се гаси само на ръка, поради което областният управител Стефка Здравкова е поискала съдействие от Военно формирование – 52 740 – Хасково. В понеделник сутринта в помощ на пожарникарите се очаква да се включат военни и пожарникари от съседни области, както и два булдозера от Бургас и Пловдив.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Тошо
Бай Тошо
23.08.2020 23:36 23:36

Нали все плюете военните че нищо не правели и за нищо не ставали, а като стане някакво бедствие може ли военните да помогнат.

Back to top button