Спорт

Гришо се завърна с чиста победа

Григор Димитров се завърна в професионалния тур след дългата пауза с победа.

Шампионът от Western & Southern Open 2017 доказа, че няма проблеми при смяната на обстановката – в Ню Йорк и без зрители по трибуните, като надделя над Юго Умбер с 6-3 6-4, съобщава TennisKafe.com.

Хасковлията показа характер, тъй като изостана с 1-3 във втората част, но веднага си върна преимуществото с два бързи пробива и реши срещата в своя полза. Така Димитров продължи към втория кръг в „балона“ в Ню Йорк. Там го чака мач срещу Мартон Фучович. По-рано през деня той надигра Норберт Гомбос с 6-3 6-4.

Последно Григор игра в тура през февруари, когато достигна полуфиналите на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко. Там първата ни ракета загуби от Рафаел Надал с 3-6 2-6. После обаче дойде паузата, наложена от пандемията COVID-19.

Самият Димитров се зарази с коронавируса при участието си в мини тура Adria Tour на Балканите, но преодоля инфекцията и игра в демонстративния турнир на Патрик Муратоглу. Във Франция, на Ultimate Tennis Showdown 2, бившият №3 постигна победа и две поражения – надигра Никола Маю, но загуби от Фелисиано Лопес и Ришар Гаске.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button