Хасково

БЧК продължава помощта си за бежанците

Годишна работна среща в Хасково обсъди дейностите на БЧК в изпълнение на задачите за подобряване условията за прием и интеграция на лица, търсещи убежище и бенефициенти на международна закрила в България. Проектът е финансиран от Върховния комисарият за бежанците към ООН.

Два екипа – в София и Хасково – действат за подобряване на социалните услуги за настанените в приемателните центрове лица, потърсили закрила в България. В изпълнение на хуманитарната си мисия, по време на извънредното положение, наложено от пандемията, те бяха единствените, които работиха на терен, за да подкрепят най-уязвимите и възрастните.

В условията на усложнената обстановка се предприеха мерки и за подпомагане на децата в училищна възраст за включването им в неприсъствено обучение. Курсовете за изучаване на български език от бежанците преминаха към дистанционна форма. Сега децата, обитатели на Регистрационно-приемателния център в Харманли, вече са в очакване на новата учебна година. Екипите на БЧК работят и по индивидуални случаи в помощ на потърсилите подкрепа, включително семейства, разделени поради военни конфликти или други събития.

Вече 27-ма година Червеният кръст подпомага търсещите убежище, каза Марияна Стоянова, ръководител на Бежанско-мигрантската служба към БЧК. На срещата в Хасково двата екипа очертаха предстоящите си дейности в оставащите месеци до края на годината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button