Спорт

Нови медали за хасковския клуб по спортно ориентиране

Отборът на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се завърна от Елена, където от петък до неделя се проведоха Държавният нощен шампионат, Купа „Елена“ и Държавното първенство Маратон.

Участваха повече от 320 състезатели от 35 клуба от страната. В петък в 21 часа бе даден страта на Нощния индивидуален шампионат в околностите на село Мийковци. Надпреварата в която взеха участие и 11-те състезатели от хасковския клуб се проведе в пресечена местност, на места с гъста гора, осеян с камъни и бодливи храсти. Теренът бе труден за преминаване денем, камо ли нощем с карта и компас, с помощта на които всеки състезател трябваше да открие контролните точки от сложния маршрут, пресичайки няколко пъти планинска река. Осветлението бе от решаващо значение, затова всеки бе оборудван с челен прожектор.

Медалисти

Радост за клуба донесоха състезателите Габриела Нанева – с бронзов медал в групата на девойките до 20 години, Николай Стилев – със сребро при 50-годишните ветерани и Росица Гаргова – със златно отличие в групата на 45-годишните жени. Достойно се представиха и заслужиха място в 10-ките и Даяна Попова – 18 г., Виктор Момчилов – 14 г., Николай Попов – 45 г., Делчо Йорданов – 40 г. и най-малкият състезател Даниел Йорданов – 10 г., който не се страхуваше да се състезава с 14-годишни батковци. Тези резултати помогнаха клубът да се нареди сред първите 10 в отборното класиране.

В неделния ден се проведе супер дългата дистанция Маратон по ориентиране, в който хасковлии участваха с 7 състезатели. В тази дисциплина те не успяха да се преборят за призово класиране, но бяха много близо с 4-тото място на Росица Гаргова и 7-мите места на Даяна Попова при 18-годишните девойки и Габриела Нанева при 20-годишните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button