Хасково

Само 8 имунизирани срещу свински грип

ВаксинаСамо 8 души от област Хасково са се имунизирали срещу свински грип, съобщи днес директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към РИОКОЗ – Хасково д-р Снежана Иванова. Кампания за ваксиниране против новия грипен щам AH1N1 стартира през март. 

Този месец здравните инспектори отново ще дадат възможност на всички желаещи да се имунизират безплатно при личните си лекари. Въпреки че кампанията е насочена основно към хората с тежки хронични заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата система, диабет, бъбречни, чернодробни заболявания, вроден или придобит имунодефицит, никой няма да бъде връщан.

На 21 април ваксинирането ще се извършва по график. Срещу новия грипен щам AH1N1 в Първа поликлиника ще ваксинират от 9 до 12 часа и от 14 до 17 часа, в бившата военна болница – от 15 до 18 часа, във Втора и Трета поликлиника – от 9 до 12 часа, а при общопрактикуващите лекари от групова практика „Медик 5“ – от 9 до 12 часа и от 15 до 18 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button