Хасково

Отпускат близо 25 000 лв. за 7 младежки дейности в Хасково

7 проектни предложения за младежки дейности са одобрени и получават общо 24 758 лв., съобщават от община Хасково. Предвидените средства в бюджета са 50 000 лв.

Към 20 август в Младежкия център са постъпили 13 искания за финансиране, които са били оценени от комисия с председател независимият общински съветеник Здравко Запрянов. Три от исканията са отхвърлени, защото не отговарят на Правилата за финансиране, а три други не са получили необходимия брой точки и не са класирани за финансиране.

5 000 лв. получава Калина Спасова с проект за създаване на Настолна развлекателна игра ОЛЕ – „Игра с думи, от която оставаш без думи“. Играта е със състезателен характер. Комплекти от играта ще бъдат предоставени на училища, учебни и детски центрове в община Хасково.

3 919 лв. получава Стефани Арабаджиева за проект „Пръски от извора“ – изследване, опознаване, представяне и популяризиране на местното фолклорно и нематериално наследство, на традициите и обичаите, свързани с големи народни празници в близки до Хасково села.

4 966 лв. са за Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1964“ – Хасково за продължаване дейността на Младежкия клуб към читалището, създаден през 2019 г. по програмата за „Младежки дейности“ на община Хасково.

Петко Костадинов е одобрен за провеждане на Младежки фестивал по живопис „В близост до природата“ – пленерно рисуване, организиране на изложба на произведенията от рисуването и награждаване на най-добрите от тях. Отпусната сума е 4 000 лева.

НЧ „Пробуда – 1905“ в село Криво поле ще създава младежки клуб към читалището. Това ще се финансира с 2 822 лева.

Алберт Димитров ще отпечата авторска стихосбирка „Сърце за продан“ с 1 290 лв.

Милена Налбантова – ръководител и отговорник на групата, Н. Стоименова, М. Башаран, М. Иванова, Д. Томова, Р. Жекманова, А. Берова, А. Гинева ще правят „Младежка арт работилница“. Това ще е отворено събитие за обучение на талантливи млади хора в сферата на танцовото и театралното изкуство. Финансирането е 2 770 лв.

Приемът на проектни предложения продължава до 30 септември.

Решението на комисията можете да видите ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button