Регион

Издирват собственик на фирма в Харманли за схема с фалшиви болнични

Собственик на фирма, регистрирана в Харманли, е обявен за издирване, а лекар, председател на ТЕЛК е задържан, съобщават от МВР.

Медикът е издавал фиктивни болнични листове и здравни документи. Действията на полицаите са проведени под надзора на Районна прокуратурата – Пловдив.

В хода на разследването било установено, че лекарят участвал в схема, в която медицински лица са издавали здравни документи, удостоверяващи влошено здравословно състояние на пациенти. Те били фиктивно назначени на трудови договори, а здравословното им състояние не е отговаряло на действителността. В рамките на година, докторът и собственикът на фирмата, са издали близо 117 болнични и амбулаторни листове, а изплатените суми възлизат на 76 000 лева. Според наблюдаващия прокурор, фирмата дължи 60 000 лева към фонда за социално осигуряване

На задържания е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение за измама в особено големи размери. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 30 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
съвет
съвет
25.08.2020 21:38 21:38

Да разследват извършващите счетоводни услуги в Харманли.

Пациент
Пациент
26.08.2020 9:45 9:45

Този лекар го познавам лично. Рядко добър човек и брилянтен хирург. Спаси баща ми след лекарски грешки на хасковски ….. от МБАЛ. Господ здраве да му дава на д-р Кръстев! Ако той е сгрешил и е арестуван, хасковските му… (абе те не могат и колеги да се нарекат) трябва в Диарбекир доживотна да лежат.

Back to top button