Хасково

Кметът на Свиленград иска обединяване на безмитната и индустриалната зони

Община СвиленградСвободната безмитна зона и индустриалната зона в Свиленград да се обединят в едно дружество, иска кметът на граничния град инж. Георги Манолов. По думите му ако това не стане ще се окаже, че на една общинска територия местната администрация и държавата ще бъдат конкуренти, което не е редно.

„В момента няма реакция от страна на управляващите„, съобщи кметът на Свиленград. Ако идеята му обаче не бъде приета той ще внесе в Общинския съвет предложение да бъде създадено публично-частно партньорство. Целта е да се генериран допълнителни инвестиции в имота, които да позволят на потенциалните инвеститори в индустриалната зона да осъществят намеренията си.

Haskovo.info припомня, че Свиленград е една от 24-те общини, които спечелиха проекти за създаване на индустриални зони. Тя ще бъде разположена  край път от четвъртокласната пътна мрежа и на 500 м отстояние от автомагистрала „Марица“. През август 2008 година община Свиленград стана собственик на терена, където ще бъде изградена индустриалната зона. Със собствени бюджетни средства администрацията закупи от държавата 92 581 кв. м. земя за 250 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button