Регион

Ремонтираха покривите на училището и столовата в Книжовник

Приключи ремонтът на покрива на училище „Васил Левски“ в хасковското село Книжовник, съобщават от общината.

Извършен е демонтаж на покрив от керемиди, частична подмяна на дървена конструкция, цялостна нова обшивка с дъски, поставена е битумна мушама, монтирана е летвена скара. Направени са нови капандури. Монтирани са нови улуци, водосточни тръби, ремонтирани са комините. Цялостният ремонт на покрива е на стойност 71 514 лева.

Сградата на училище „Васил Левски“ е построена през 1928 година. Това е първият цялостен ремонт на покрива на училището от десетилетия.

Успоредно с тези дейности е направен и ремонт на покрива на столовата към училището. Там е демонтирана компрометираната хидроизолация, направени са циментова замазка и нова хидроизолация с посипка на газопламъчно залепване. Стойността на тези ремонтни работи е 20 146 лева. Те са част от обществена поръчка, която обхваща няколко сгради в малките населени места на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Книжовничанин
Книжовничанин
25.08.2020 17:35 17:35

Тази част от сградата е завършена през 1971 г. и това е втори такъв ремонт на покрива.

Back to top button