Регион

Дават 150 000 лв. за дигитален планетариум в Димитровград

Народната астрономическа обсерватория и планутариум „Джордано Бруно“ в Димитровград ще бъде основно реконструирана.

Там ще бъде монтиран съвремен дигитален планетариум. Средствата в размер на 149 750 лв. са осигурени от националната програма на МОН „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие“.

Новият дигитален планетариум ще даде допълнителни възможности за демонстрации в образователния център. Модерната 3D-технология създава за посетителите едно различно възприятие в неповторима среда, стимулира интересите на учениците към физиката и астрономията.

Темата за материалната база и за обновяването на оборудването в обсерваториите и планетариумите в системата на МОН бе обсъдена в началото на годината в Димитровград с участието на министър Красимир Вълчев, припомня Haskovo.info. Тогава бе съобщено, че общината има разработен проект за ремонт на планетариума.

Сега предстои избор на доставчик на апаратурата и изпълнител на монтажните работи съгласно Закона за обществените поръчки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button