Хасково

Омбудсманът към МРРБ: В Хасково да плащат по-ниска цена на водата, качеството й е лошо

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до регионалния министър Петя Аврамова, в която настоява да се прилага по-ниска от утвърдената от КЕВР цена на водата в Хасковска област.

Причина за искането на Омбудсмана е лошото качество на питейната вода. Тя препоръчва още да бъдат реализирани конкретни мерки за подобряване качеството на услугата в най-критичните зони в областта.

Ковачева вече поиска ВиК – Хасково да не прилага утвърдената от КЕВР по-висока цена на водата в региона, която поскъпна от 1 август 2020 г.

Повод за новата препоръка, този път до регионалния министър, е в отговор на писмото до омбудсмана от ВиК оператора. В него дружеството изразява становище, че утвърждаването на цената на услугата е необходимо, за да се осигури устойчиво поддържане на системите, които да генерират достатъчен финансов ресурс за предоставяне на годна за пиене вода.

За гарантиране на качествена водоснабдителна услуга са необходими значителни ресурси, но в същото време, не мога да приема, че финансовата страна на въпроса може да служи в случая за оправдание, пише омбудсманът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Киро
Киро
28.08.2020 23:15 23:15

1.50 лв. им е много за най-мръсната,гадна и най-скъпа вода в България. Като не могат да накарат мангалите да си плащат водата и дай да я направим 5 лв вашата мама мръсна ВИК , трепането ви е малко.

Димо Карабоюков
Димо Карабоюков
29.08.2020 0:29 0:29

Сега ми стана ясно, защо цената на гравитачната вода ще струва 2.87 лв./куб.м. Защото тя е чиста изворна, а хасковската е замърсена от 4 помпени станции, затова е 1.50 лв./куб.м.

Киро
Киро
29.08.2020 10:23 10:23

За да компенсират загубите от мангалите които не плащат вода

Back to top button