Съдът отмени по-високия данък МПС в Хасково, съветниците го гласуваха отново

Хасково

Общинският съвет в Хасково гласува отново по-високия данък МПС, след като Административният съд го отмени в края на юни.

В решението си магистратите посочват, че в наредбата за определянето на местните данъци и такси не е посочена формулата, по която се изислява ставката, а също така промените във вида, в който са приети не са били подложени на обществено обсъждане.

Днешното решение потвърджава предишното, като в наредбата вече е добавена и формулата, по която се изчисляват. Реално с промените преди година и половина данъкът за автомобили се повиши с няколко лева при масовите коли и няколко пъти при някои по-мощни и по-стари автомобили. Най-голямата промяна беше при колите с N1.

При обсъжданията днес стана ясно, че никой няма да получи пари обратно, нито пък да довнася на база на отмененото решение. Отмяната има действие напред, а не назад и затова не касае нито надвнесени, нито по-малко внесени суми, обясни кметът Станислав Дечев.

Вижте решението на Общински съвет – Хасково

11 коментара

  • Кого лъжеш бе, кмете, сегашното ви решение подложихте ли го на публично обсъждане 1 месец, сегашното ви решение влиза в сила от 01.01.2021 година, от датата на решението на съда трябва да връщате надвзетите суми на хората!

  • Спи робе спи нанкай сладко пък те ще те таковат отзад .Да сте живи и здрави задръстени от чалга и ракия зомбита. Заслужавате си всичко ама наистина всичко

  • Работа работа работа тва ли ви е работата крадци да мъчите народа само вдигаме данъци и такси а насреща нищо

  • Ей. Управниците са българи. Нали. не са Испанци. Американци. И тези преди тях бяха българи. И по- преди. Което означава само едно. Бойко е прав. Матриала не го бива. Като надене костюм пидораса и навдигне главата и става баш пидорас. По дрехите ще ги познаете. Носи ли костюм е пълен пидорас. Не е от раблотещите а от крадящите

  • Така решили.В местния парламент би трябвало да се гласува по съвест. НАЛИ?След някоя година при нов местен парламент може и да се променят нещата.
    Така че от позицията на противниците на управлението е лесно да се критикува. Да видим след година- две.

    • Като нямате пари за данъци си продавайте колите. Вече човек няма къде да си паркира колата. Колите над 15 години трябва да са с двоен данък.

  • От влизане в сила на решението на съда до 01.01.2021 г., когато изменението на общинска Наредба влиза в сила е ДЕЙСТВАЩА СТАРАТА МЕТОДИКА. Таксите трябва да се изчисляват по стария ред до края на годината. В ДОКЛАДНА ЗАПИСКА не са налице икономическа обосновка и липсват конкретни мотиви, с които заинтересованите лица на територията на Община Хасково могат да дадат своите предложения и мотиви за промени. Формулата описана в ЗМДТ е за максимален данък. Чрез обсъждането на икономическия анализ на формулата в Наредбата трябва да се обоснове нейната приложимост в местните ни условия.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.