Регион

В Димитровград почва пролетното чистене, има и награди

Община ДимитровградТрадиционното пролетно почистване започва днес в Димитровград. Организираната от местното кметство кампания ще продължи 10 дни и тази година преминава под мотото „Заедно за една по-чиста община„.

До 22 април ще бъдат осигурени безплатни чували и сметоизвозваща техника от фирмата- концесионер по чистотата. Заявки ще се приемат на телефон 0391/6 05 74.

Ще бъдат обособени и пунктове за разделно събиране на отпадъци на територията на всички димитровградски държавни и общински училища. Сред най-активните ученици ще бъдат раздадени и предметни награди. За първенците изненадата ще е в равностойността на 200 лв., за техните подгласници – 100 лв., а за класираните на трето място – 50 лв.

Призове ще има и за възрастните. Ще бъде оценявано най-добре почистеното междублоково пространство, район около детска градина или училище.

В рамките на общинската инициатива ще бъдат засети и общо 2 000 дръвчета от типа Атласки кедър. Те са предоставени от хасковското Държавно горско стопанство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button