Спорт

67 стартираха на състезанието по ендуро край Маджарово

Голямо състезание по ендуро с кросови мотори се проведе вчера край Маджарово.

На старта застанаха 67 състезатели. Температурата беше 35 градуса, като освен сипеите, допълнително затруднение беше и леко повишеното спрямо очакваното ниво на реката, а състезателите още на 5-ия километър трябваше да я прекосят. Състезанието събра и доста зрители от града, които окупираха моста и наблюдаваха масовия старт, пресичането на реката и няколко екстрийма, разказа за Haskovo.info организаторът д-р Валентин Арабов.

Състезание

На първо място е Николай Манов от Национален клуб Ендуро Виктори, втори е Христо Георгиев, Ендуро Клуб Crazy Job, а трети е състезателят на Winbet Hard Riders Атанас Ангелов. И тримата са водещи пилоти в клас „Експерт“ от републиканския шампионат. Между първия и втория разликата беше около 40 сек.

Състезание

Всеки от призьорите получи купа, медал, пропуск за историческия музей в района, специална бутилка крушова ракия със снимка от състезанието от лицензирания производител на биологично растениевъдство на круши Владимир Гочев от село Българин, очила от спонсора от пловдивски магазин в лицето на Атанаска Динкова, буркан пчелен мед от производител в района, а за шампиона имаше и нова гума от друг спонсор в лицето на Желязко Тимнев.

Състезание

„Доста от състезателите изказаха суперлативи отностно трасето и подбора на местата, откъдето се минаваше. Имаше и малки организационни пропуски, които ще коригирам за следващата година. За 2021-а обещавам още по интересно трасе. Радвам се, че много хора лично ме поздравиха и останаха доволни от състезанието. Много състезатели споделиха, че ще очакват събитието да се проведе и догодина“, каза още д-р Арабов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button