Любопитно

„Леш фест“ за Международния ден на лешоядите в Маджарово

С много изненади за малки и големи за поредна година ще бъде отбелязан Международният ден на лешоядите.

„Леш фестът“, организиран от фондация По-диви Родопи, ще се проведе на 5 септември в Природозащитния център „Източни Родопи“ край Маджарово. На този специален за всички любители на дивата природа и тези величествени птици ден ще има разнообразна програма.

В Природозащитния център в събота ще е ден на отворените врати, а желаещите да разгледат центъра ще могат да се включат и в наблюдение на лешояди. В ранния следобед най-малките ще могат да се включат в работилница за кукли и куклен театър, а за по-големите има и специална изненада. За Деня на лешояда е поканен един от любимите изпълнители на голяма част от екипа на По-диви Родопи – Митко Таралежков.

Най-малките любители на лешоядите ще могат да развихрят въображението си и смело да създават кукла в работилница „Направи си сам“, както и крави и магарета, кучета и котки, и специален „гост“ – господин Лешояд.

На този ден децата ще могат и да съпреживеят магията на кукления театър с представлението „Приключение с луна“. Спектакълът е подходящ за деца над 2 години и е атрактивен и за деца до 10 – 12 годишна възраст. В ранния следобед най-малките природолюбители ще се впуснат в едно куклено пътешествие с противоречиви герои, много животни, обрати, нови запознанства и приятелства.

През цялото време в центъра ще са на разположение и табла с белоглав и черен лешояд и всеки ще може да се снима със таблата и да влезе в тялото или под крилата на любимия си лешояд.

Посетителите на града ще могат да видят както изложбата „Властелините на Родопи“ в градската градина на Маджарово и обновената изложба, която ще бъде показана за пръв път в природозащитния център.

Традиционно Международния ден на лешояда се чества всяка първа събота от месец септември и има за цел да повиши информираността и ангажираността на широката общественост относно нуждата и ползите от опазването на тези птици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.08.2020 19:27 19:27

Леш фест, боже, боже, кой ги мисли тия наименования?! lol

Back to top button