Регион

Започва преброяване на земеделските стопанства

От днес започва задължителното преброяване на земеделските стопанства, което е най-голямото статистическо изследване в отрасъла.

То се провежда на всеки 10 години по препоръка на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (FAO) във всички страни членки на ЕС. Преброяването на българските фермери е ангажимент на Министерството на земеделието и областните и общинските му структури.
Анкетирането на земеделските стопанства в България приключва на 18 декември 2020 г. До 18 септември се предвижда преброяването да се извършва по интернет чрез предоставяне на данни от земеделския стопанин и попълване на електронен въпросник. В оставащия период данните ще бъдат събирани от анкетьори чрез интервю със стопанина или управителя на стопанството, уточняват от ведомството.

Статистическото изследване ще включва информация за броя, типа и размера на земеделските стопанства, за юридическия статут, за използването на земеделската земя и отглежданите селскостопански животни. Ще се събират данни и за работната сила, броя на хората, които работят в стопанствата, тяхната възраст и пол, нивото на обучение на ръководителите.

Събраните индивидуални такива ще бъдат поверителни. Информацията ще бъде обработвана и използвана само за статистически цели и публикувани в обобщен вид.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button