Локализираха пожарите в Свиленградско и Александрово

Регион

Локализиран е пожарът край свиленградските села Щит и Равна гора.

Той избухна вчера и обхвана 3 000 декара пасища и гори. Над 100 души гасиха огъня – 11 пожарни, горски и доброволци, булдозери. Тази сутрин ситуацията е привидно спокойна. Днес в гасенето се очаква да се включат военни и пожарът да бъде погасен.

Пожар

Пожарът край хасковското село Александрово също е локализиран. В момента няма активно горене. 20 пожарникари, служители на Държавно горско стопанство и Общинско лесничейство обхождат фронта на пожара. Огнеборци с три противопожарни автомобила остават на място, за да следят ситуацията и да предотвратят ново разгаряне на огъня при очакваното повишаване на температурите. Пожарът край Александрово пламна вчера след обяд и затвори за няколко часа автомагистралата и пътища. Огънят унищожи над 600 декара, сред които 50 декара гора.

Най-вероятно пожарите са причинени от човешка небрежност.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.