Регион

1 410 000 цигари иззеха за месец на Капитан Андреево

1 410 000 цигари са задържани през август на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

През изминалия месец са установени 451 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки, цигари и тютюн за пушене. Тютюневите изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При пет случая през последните дни на август са открити 4 049 кутии контрабандни цигари, укрити в пет превозни средства. При едни от случаите на Капитан Андреево пристигнал лек автомобил Тойота на път от Турция за Великобритания. В автомобила, управляван от британски гражданин, пътували съпругата му и двете им деца. Колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която са открити 1 700 кутии цигари, увити в килим, както и укрити във фабричните кухини на вратите на автомобила.

В друг автомобил „Land Rover“, управляван от британски гражданин, също пътуващ със семейството си за Великобритания са открити на различни места в личния им багаж 1 000 кутии цигари без бандерол. При митническа проверка на три леки автомобила влизащи в страната от Турция, пътуващи за Западна Европа, митничарите откриват общо 1 349 кутии цигари от различни марки. Тютюневите изделия са били укрити сред хранителни продукти и дрехите на пътниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button