Хасково

Борис е хванат по сигнал с марихуаната на границата

50-годишният Борис Обрешков е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ с 5.383 кг. марихуана в резервната гума на Ауди-то си по сигнал на службите, стана ясно на днешното заседание в Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че дрогата за 21 532 лв. беше открита при щателна проверка на колата на 30 август. Мъжът от старозагорското село Дълбоки е пътувал за Турция. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, защото от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъплението в което е обвинен. За него се предвижда наказание от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лв. Според държавното обвинение има реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление, предвид високия размер на наказанието.

Адвокатът на Борис поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“, за да може той да се грижи за бременната си съпруга и болното си дете. Предполага се, че той се е опитал да пренесе марихуаната заради затрудненото си финансово положение. Мъжът не е осъждан и работи като шофьор. Той през сълзи поиска от съда да се прибере при жена си и децата.

В крайна сметка съдът го остави в ареста, като прие за основателни мотивите на прокуратурата. Опредлението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button