Любопитно

Представиха уникалния „червен“ календар на Димитровград

Уникалният луксозен календар на община Димитровград за 2020/2021 беше представен в градината на Историческия музей за празника на града – 2 септември.

Календарът е различен с това, че началото в него започва с отброяването на месеците от септември до септември. Присъстваха кметът на община Димитровград Иво Димов, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, художникът Стефан Чурчулиев и граждани. Календарът бе представен от уредника на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ Антоанета Станчева.

Това е тринадесето издание на календара. При представянето Станчева наблегна на червения цвят и каква чувствителност поражда той – агресия и любов, страст и живот, никога не остава незабелязан и винаги символизира силни, дълбоки, страстни чувства и желания. Сам по себе си календарът има висока художествена стойност, като целият подбор от живописни картини в червено в него е от фонда на галерията.

Красив музикален щрих в събитието добави музикантът Димитър Русев -Мутата със своята китара, а Микаела Димитрова зарадва присъстващите с вокално изпълнение. По традиция всички гости на събитието получиха първи от календара.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button