Любопитно

Облагородяват крепостта „Топликос“, стягат светлинно шоу

Предстои рехабилитация и експониране на крепостта „Топликос“, съобщават от община Минерални бани.

Предвидено е благоустрояване на прилежащите пространства около крепостта, реконструкция и рехабилитация на алейната мрежа в парковата среда, повишаване на достъпността до обекта, включително за хора в неравностойно положение. Ще има парково и художествено осветление на археологическия паметник, създаване на места за отдих и обособяване на зона за организиране на събития, пърформанси на открито и временни туристически атракции.

Крепостта „Топликос“ ще бъде експонирана посредством съвременни методи, целящи максимално достъпно представяне на историята на село Минерални бани през вековете. Мултимедия в комбинация от звук, светлина, анимация и пушечно шоу ще представи развитието на крепостта в различните епохи. Предвидено е разработването на туристически пътеводител, като целта е привличането на повече туристи.

Това се прави в рамките на трансграничен проект за туризъм между Минерални бани и Киркларели, Турция. Продължителността е 24 месеца, а стойността му е 422 000 лв. Беше направена и първа копка за начало на работата.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стойчо
Стойчо
03.09.2020 17:18 17:18

Срам! Как може крепостта „Топлика“, разрушена от османлиите, да я вкарат в проект с турския Къркларели?? ДПС босът там опорочава българското!

Back to top button