Хасково

Задържаха издирван от Германия, укрил 360 000 евро данъци

66-годишният нидерландски гражданин Мехмет Айдъноглу е бил арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ на 1 септември.

Той е влизал от Турция в България и е задържан по издадена европейска заповед за арест, издадена от съд във Франкфурт на Майн, Германия. Това стана ясно на заседание на Хасковския окръжен съд, който наложи на мъжа най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои дело, на което да се реши дали той да бъде екстрадиран в Германия. Мъжът каза днес, че желае по най-бързия начин да бъде предаден на немските власти. Той обаче заяви, че не знае защо е издирван.

От прокуратурата обясниха, че Айдъноглу е издирван за разследване за укриване на данъци, задържане на заплати и осигуровки на работници за 360 000 евро. 27-те престъпления са извършени в периода 2017 – 2019 г. Той е бил управител на фирма за почистване на офис сгради. Печелили обществени поръчки със занижени оферти, които после компенсирали с данъчните престъпления. Наказанието предвидено от закона е до 10 г. затвор.

Определението за задържането на чужденеца може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мирослав
Мирослав
21.09.2020 21:04 21:04

Ето този.пълния който е отляво на задържания вози с тъмночервен ситроен,нелагално хора между хасково и димитровград на цената на билета,да се знае!

Гост
Гост
23.11.2020 23:37 23:37

Ами ако е вярно това, него закон не го лови, че е с фуражка. За другите затвор. Така е в бг и другите милиционерски държави като Русия например или Беларус.

Анонимен
Анонимен
24.11.2020 10:13 10:13
Отговор до  Гост

da be viarno

Back to top button