Регион

Унищожиха милиони фалшиви бандероли, цигари и ментета, хванати на Капитан Андреево

Унищожени са голямо количество тютюневи изделия и фалшиви бандероли с надписи на Украйна и Беларус, съобщават от Агенция „Митници“.

6 006 000 чужди бандероли, предназначени за облепване на акцизни стоки са унищожени чрез механично нарязване вчера. При същата процедура са унищожени още 23 132 текстилни изделия, обувки, парфюми и емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми с лога на известни марки. Стоките са открити през настоящата година при митнически проверки на превозни средства и пътници, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“.

Ментета

Една част от унищожените 3 816 000 бандерола, предназначени за облепване на бутилки с алкохол, са били с надписи на Република Украйна. Те са открити при митническа проверка на „Капитан Андреево“ в товарен автомобил, пристигнал на пункта през октомври 2018 година на път от Турция за Украйна. При проверка на камиона митническите служители открили между кашоните с товар – сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол. Друга част – 2 190 000 акцизни бандерола с надписи на Беларус са открити през 2017 г. в тайник на товарен автомобил, пътуващ към Беларус от Турция.

При друга процедура под контрола на митницата са унищожени 5 564 960 контрабандни цигари, 48 000 филтри за цигари, 1 053 кг. тютюн за наргиле и нарязан тютюн за пушене, както и 2037 пури, пурети и опаковки. Тютюневите изделия без български акцизен бандерол от различни марки са открити при щателни митнически проверки на ГКПП „Капитан Андреево“. Една част от акцизните стоки са били укрити най-често във фабричните кухини на превозни средства, а друга част са задържани от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button