Хасково

Полицейска операция срещу нарушителите на пътя в Хасковско

Полицейска операция за ограничаване на тежките катастрофи стартира в Хасковска област и ще продължи през трите почивни дни, съобщават от областната дирекция на МВР.

Фокусът на акцията, стартираща от днес, ще е насочен към управление на МПС от неправоспособни и употребили алкохол и наркотици водачи, към шофьори и пътници без поставени обезопасителни колани, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети и мотопеди. Ще се активизира и контролът по спазване на скоростните режими с мобилни камери.

Униформените ще създадат организация за контрола на пътното движение, за осигуряване на активно присъствие, регулиране и подпомагане на движението по автомагистрала „Марица“ и главните пътища, водещи към граничните пунктове и тези с концентрация на пътнотранспортни произшествия, пътни възли и кръстовища.

ОДМВР-Хасково предупреждава водачите да балансират между жаждата за силни изживявания и необходимостта от сигурност на пътното платно. Препоръчва се преди да тръгнете на път да се провери внимателно техническото състояние на автомобила. Да се избягва пътуване от уморени и недоспали шофьори и то в часовете с най-високи температури. При движение в колона извън населено място, шофьорите трябва да са търпеливи и да се движат със скоростта на колоната, без да предприемат изпреварване. Трябва да се спазват ограниченията на скоростта. Ако видите на пътя велосипедист, мотоциклетист, пешеходец или каруца, намалете скоростта и ги заобиколете от възможно най-голяма дистанция, съветват още от полицията, като призовават за поставянето на колани, включително и за пътниците на задните седалки.

КАТ предупреждава водачите, че до края на летния период ще има засилено полицейско присъствие по пътищата в Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button