Ремонт затваря едното платно на магистрала „Марица“ до 27 декември

Регион

Платното за Пловдив от 99 до 101 километър на автомагистрала „Марица“ ще бъде затворено за ремонт до 27 декември, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението в участъка ще е двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“.

В отсечката от 2.3 километра е въведена временна организация на движението, с която скоростта поетапно се намалява от 140 км/ч до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението.

Участъкът, който ще бъде ремонтиран, е построен през 80-те години на миналия век и за последно е обновяван през 1999 г. Оттогава досега на него са извършвани частични ремонти на неравности по пътната настилка.

Ремонтът на платното за Пловдив предвижда премахване на старата пътна настилка, укрепване на конструкцията с армонасипи в три участъка, полагане на геомрежи, полагане на нов асфалт. Отсечката ще е с подобрено отводняване, нови пътни знаци, мантинели и шумяща маркировка.

Един коментар по “Ремонт затваря едното платно на магистрала „Марица“ до 27 декември

  • А кой ще направи проверка за 14 милиона дадени за ремонта на пътя от Димитровград към Ст.загора, където нищо не е направено от 2 месеца освен ,че са орязали храстите отстрани?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.