„Музиката и моят град“ за празника на Хасково в музея

Любопитно

Изложбата „Музиката и моят град“ е подредена в Регионалния исторически музей в Хасково. Тя ще бъде открита навръх празника на града – 8 септември от 14 часа.

Експозицията представя музикалното изкуство на Хасково и неговите по-бележити представители в града. Изложбата отбелязва 70 години от създаването на Симфоничен оркестър – Хасково и 100 години от рождението на маестро Борис Младенов.

Изложба

Куратор е д-р Веселина Узунова, главен уредник в отдел „Най-нова история“. В съставянето и подреждането на изложбата участва и отдел „Етнография“. Художественото оформление и дизайна са дело на художника Владимир Димитров и дизайнера Антония Петрова. Изложбата представя по интерактивен начин част от музикалното наследство на Хасково и чрез поставените QR кодове всеки посетител може да стане съпричастен към творчеството на отделните изпълнители.

„Музиката и моят град“ и изложбата, посветена на „Хасково джаз“ с автор Димитър Русев – Мутата ще могат да се разгледат от 14 до 20 часа. На 8 септември от 18 до 20 часа ще има и музикална програма в двора на музея с участието на Гайдарски състав към Община Хасково с ръководител Филип Филипов, Камерен оркестър – Хасково с диригент маестро Цанислав Петков, Вокално трио „Рокива“, Димитър Русев – Мутата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.