Хасково

Майки окупираха джипита за бележки за имунизации

ПациентиНад 200 майки минаха за ден през общопрактикуващите лекари в Първа поликлиника, за да се сдобият с бележка, че децата им са имунизирани. Документът им е нужен, за да го представят пред дирекция „Социално подпомагане“. Според нови изисквания на социалните без него те не могат да подадат молба за „детски“.

Родителите по-скоро не харесват промяната, защото по този начин те губят време, за да се редят на опашки в поликлиниките. Лекарите обаче са по-скоро положително настроени към новото изискване. По този начин се осъществява контрол над хората, които са немърливи към здравето си, коментира пред Haskovo.info д-р Марио Янакиев. Все пак докторите не се радват на опашките от чакащи за бележки родители, тъй като те пречат на работата им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pepi
pepi
15.04.2010 19:27 19:27

немърливи???

Анонимен
Анонимен
15.04.2010 20:43 20:43

yuhhhhh

Добър ден
Добър ден
16.04.2010 13:05 13:05

Документът който се изисква от Социални грижи не е в безплатния пакет който НЗОК покрива при личния лекар-така че поредното безумие дори трябва да се плаща …

Back to top button